L-V : 8:00am - 17:00pm
Soseaua de Centura 48 A 077145, Pantelimon

Despre cookie

Site-ul IBB Logistics utilizează cookie-uri

Informațiile de mai jos au scopul de a informa utilizatorii site-ului nostru despre plasarea, utilizarea și administrarea „cookie”-rilor. De asemenea, veți găsi și câteva linkuri utile unde puteți citi mai multe despre cookies. În cazul în care aveți nevoie de mai multe informații și ele nu se regăsesc mai jos, ne puteți contacta la email: office@ibb-logistics.com

Acest website folosește cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia. Cookie-urile joacă un rol important în facilitarea accesului și livrării multiplelor servicii de care utilizatorul se bucură atunci când utilizeză internetul, cum ar fi:

  • Cookie-urile oferă deținătorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de către utilizatori, astfel încât să le poată face și mai eficiente și mai accesibile pentru utilizatori.
  • Permit aplicațiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri să fie incluse într-un anumit site pentru a crea o experiență de navigare mai valoroasă, mai utilă și mai plăcută.
  • Îmbunătățesc eficiența publicității online.

Ce sunt modulele cookie?

Modulele cookie sunt fișiere text de mici dimensiuni stocate de browserul dumneavoastră atunci când navigați pe internet. Acestea pot fi utilizate pentru a colecta, stoca și distribui date despre activitățile dumneavoastră pe site-urile web, inclusiv pe platforma ibb-logistics.com. De asemenea, modulele cookie ne permit să reținem detalii despre vizitele dumneavoastră pe platforma ibb-logistics.com, precum limba dumneavoastră preferată, pentru a facilita utilizarea site-ului.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet „pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului). Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv. Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.

IBB Logistics utilizează 2 categorii de cookie-uri:

  • Module cookie de sesiune, care expiră după puțin timp sau atunci când închideți browserul. Utilizăm module cookie de sesiune pentru a vă identifica în timpul unei sesiuni individuale de navigare, ca atunci când vă conectați la IBB Logistics.
  • Module cookie persistente, care rămân stocate în browserul dumneavoastră pentru o perioadă de timp stabilită. Utilizăm module cookie persistente atunci când trebuie să vă identificăm pentru o perioadă mai îndelungată, ca atunci când solicitați să vă menținem conectat. Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie conține informații care fac legătura între un web-browser (utilizatorul) și un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționa în consecință. Cookie-urile asigură userilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: ex – preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevantă.

Care este durata de viață a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) și nu mai sunt reținute odată de utilizatorul a părăsit website-ul și unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente’). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părți/furnizori (ex: news box, un video sau o reclamă). Aceste terțe părți pot plasa de asemenea cookie-uri prin intermediul site-ului și ele se numesc „third party cookies” pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:

  • Cookie-uri de performanță a site-ului
  • Cookie-uri de analiză a vizitatorilor
  • Cookie-uri pentru geotargetting
  • Cookie-uri de înregistrare
  • Cookie-uri pentru publicitate
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Cookie-uri de performanță

Acest tip de cookie reține preferințele utilizatorului pe acest site, așa încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. (exemple: setarile volumului pentru video player / viteza de video streaming cu care este compatibil browserul)

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare dată când un utilizator vizitează acest site, softul de analytics furnizat de o terță parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ați mai vizitat acest site până acum. Browserul ne va spune dacă aveți acest cookie, iar dacă nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează și cât de des o fac.

Atât timp cât nu sunteți înregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar în scop statistic. Dacă sunteți înregistrat putem ști, de asemenea, detaliile pe care ni le-ați furnizat, cum ar fi adresa de e-mail și username-ul, acestea fiind supuse confidențialității și prevederilor din Termeni și Condiții, Politica de confidențialitate precum și prevederilor legislației în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru înregistrare

Atunci când vă înregistrați pe acest site, generăm un cookie care ne anunță dacă sunteți înregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat. Dacă nu ați selectat „păstrează-mă înregistrat”, acest cookie se va șterge automat când veți închide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit să aflăm dacă ați vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia și cât timp a trecut de când ați văzut mesajul publicitar.

Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit unui website să recunoască un browser. Webserverul va recunoaște browserul până când cookie-ul expiră sau este șters. Cookie-ul stochează informații importante care îmbunătățesc experiența de navigare pe Internet ( ex: setările limbii în care se dorește accesarea unui site; păstrarea unui user logat în contul de webmail; securitatea online banking; păstrarea produselor în coșul de cumpărături).

Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookieurile NU sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot autorula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși.

Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Iată câteva sfaturi care vă pot asigura că navigați fără griji, însă cu ajutorul cookie-urilor:

  • Particularizați-vă setarile browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securității utilizării cookie-urilor.
  • Dacă nu vă deranjează cookie-urile și sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.
  • Dacă împărtiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookieuri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii navigare.
  • Instalați-vă și updatați-vă constant aplicații antispyware.

Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi/vedea publicitate online.

Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă nu ești înregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lăsa comentarii.

Toate browserele oferă posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului tău.

Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea „ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

  • Cookie settings în Internet Explorer
  • Cookie settings în Firefox
  • Cookie settings în Chrome
  • Cookie settings în Safari

Pentru setarile cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul: youronlinechoices.com

Despre cookie-uri

De ce utilizează IBB Logistics module cookie și tehnologii similare?

Utilizăm module cookie și tehnologii similare precum balize web, etichete de pixeli sau obiecte locale distribuite („module cookie flash”), pentru a ne furniza, măsura și îmbunătăți serviciile în diverse moduri, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. Utilizăm aceste module cookie atunci când vizitați site-ul și serviciile noastre prin intermediul unui browser și prin aplicația noastră mobilă. Pe măsură ce adoptăm tehnologii suplimentare, putem de asemenea să adunăm date suplimentare prin alte metode. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Utilizăm module cookie în următoarele scopuri:

Autentificare și securitate:

  • Pentru a vă conecta la IBB Logistics
  • Pentru a vă proteja securitatea
  • Pentru a ajuta la detectarea și lupta împotriva spamului și a altor activități care încalcă acordurile IBB Logistics

De exemplu, modulele cookie ajută la autentificarea accesului dumneavoastră la IBB Logistics și previn accesarea conturilor dumneavoastră de către părțile neautorizate.

Preferințe:

  • Pentru a memora datele despre browserul și preferințele dumneavoastră
  • Pentru a reține setările și alte alegeri pe care le faceți

De exemplu, modulele cookie ne ajută să memorăm limba dumneavoastră preferată sau țara în care vă aflați, astfel încât să putem furniza conținut în limba dumneavoastră preferată fără să vă întrebăm la fiecare vizită.

Funcții analitice și cercetare

  • Pentru a ne ajuta să îmbunătățim și să înțelegem modul în care oamenii utilizează IBB Logistics

De exemplu, modulele cookie ne ajută să testăm diferite versiuni ale IBB Logistics pentru a vedea funcțiile sau conținutul preferate de utilizatori, balizele web ne ajută să determinăm ce mesaje de e-mail sunt deschise, iar modulele cookie ne ajută să vedem cum interacționați cu IBB Logistics, precum linkurile pe care faceți click.

De asemenea, colaborăm cu numeroși parteneri care oferă funcții analitice, inclusiv Google Analytics, care utilizează module cookie și tehnologii similare pentru a ne ajuta să analizăm modul în care utilizatorii folosesc Serviciile, inclusiv prin notarea site-urilor de unde veniți.

Acești furnizori de servicii fie pot să colecteze pe cont propriu datele respective, fie acestea le pot fi divulgate de către noi.

Puteți să renunțați la unele dintre aceste servicii prin intermediul unor Instrumente precum Completarea pentru browsere privind renunțarea la Google Analytics

Conținut personalizat

  • Pentru a personaliza IBB Logistics cu un conținut mai relevant

De exemplu, modulele cookie ne ajută să afișăm o listă personalizată cu cursurile recomandate pe pagina principală.

 

Publicitate

  • Pentru a vă oferi publicitate mai relevantă

Pentru a afla mai multe despre modulele cookie specifice și publicitare și modul în care puteți renunța, vizitați site-ul Alegerile dumneavoastră online, dacă vă aflați în Uniunea Europeană, sau site-ul www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html.

Rețineți că atunci când tehnologia publicitară este integrată în Servicii, puteți primi în continuare materiale publicitare pe alte site-uri web și aplicații, dar acestea nu vor fi personalizate în funcție de interesele dumneavoastră.

Atunci când utilizați aplicațiile mobile, puteți primi de asemenea materiale publicitare personalizate în cadrul aplicației. Apple iOS, Android OS și Microsoft Windows furnizează fiecare propriile instrucțiuni despre modul în care pot fi controlate materialele publicitare personalizate din cadrul aplicațiilor. Pentru alte dispozitive și sisteme de operare, trebuie să vă revizuiți setările de confidențialitate sau să contactați operatorul platformei.

Care sunt opțiunile mele de confidențialitate?

Aveți numeroase opțiuni pentru a controla sau limita modul în care partenerii noștri utilizează modulele cookie:

Majoritatea browserelor acceptă modulele cookie în mod automat, dar puteți modifica setările browserului pentru a respinge modulele cookie consultând articolele de asistență ale browserului dumneavoastră. Dacă vă decideți să respingeți modulele cookie, rețineți că s-ar putea să nu vă puteți conecta, personaliza sau utiliza unele funcții interactive din cadrul Serviciilor.

Modulele cookie flash funcționează altfel decât modulele cookie pentru browser, astfel că este posibil ca instrumentele browserului pentru gestionarea modulelor cookie să nu le elimine. Pentru a afla mai multe despre modul de gestionare a modulelor cookie Flash, consultați articolul despre gestionarea modulelor flash de la Adobe și panoul de setări pentru stocarea pe site-urile web.

Pentru a renunța la materialele publicitare afișate de Google sau pentru a personaliza anunțurile rețelei de afișare a Google, vizitați Pagina de setări pentru anunțurile Google.

Pentru informații generale despre modulele cookie specifice și modul de dezactivare a acestora, vizitați www.allaboutcookies.org.

Actualizări și informații de contact

Este posibil ca, ocazional, să actualizăm prezenta Politică privind modulele cookie. Dacă este cazul, vă vom notifica prin postarea politicii pe site-ul nostru cu o nouă dată de intrare în vigoare. Dacă efectuăm modificări semnificative, vom întreprinde acțiuni rezonabile pentru a vă anunța în prealabil cu privire la modificarea planificată.

Dacă aveți întrebări despre modul în care utilizăm modulele cookie, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@ibb-logistics.com

Prelucrarea datelor cu caracter personal

IBB Logistics România prelucrează datele dumneavoastră în concordanță cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale site-ului nostru. Conform dispozițiilor GDPR, societatea noastră are obligația de a administra, în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizați despre dumneavoastră. Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificați periodic conținutul acesteia.

Operatorul datelor cu caracter personal este IBB Logistics România, persoana juridică română cu sediul în Pantelimon, Ilfov, Șoseaua de Centură nr. 48A, 077145, telefon 0312.255.010, adresă de email: office@ibb-logistics.com, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J23/4978/2021 având CUI 29237715, cont bancar RO88BREL0002002288760100, deschis la Libra Bank, reprezentată legal de Iulian Crăciunescu

Vă informam că IBB Logistics România are un responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, având următoarele date de contact:

Nume: …………………

Tel.: …………………………….

E-mail: dataprotection@ibb-logistics.com

Înțelesul unor termeni

Pentru a vă asigura o mai bună înțelegere a informațiilor cuprinse în acest document, am inclus mai jos o detaliere a noțiunilor principale folosite în cuprinsul acestuia.

Aceste definiții sunt preluate din Regulamentului UE nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul GDPR), în vigoare de la data de 25.05.2018. În plus, am adăugat câteva definiții și note explicative pentru a ușura întelegerea.

 

Definiții

  • date cu caracter personal – orice informații referitoare la o persoana fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulți factori specifici identității sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
  • date cu caracter ”sensibil/ speciale” înseamnă date cu caracter personal care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice sau apartenența la sindicate și prelucrarea de date genetice, de date biometrice pentru identificarea unică a unei persoane fizice, de date privind sănătatea sau de date privind viața sexuală sau orientarea sexuală ale unei persoane fizice, dar și date referitoare la condamnări penale și infracțiuni sau la măsuri de securitate conexe.
  • prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operațiune sau set de operațiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terți prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ștergerea sau distrugerea;
  • Nota: pentru exemplificare menționăm că simpla păstrare a unor date (chiar si neutilizate) sau simpla consultare a datelor cu caracter personal, poate intra în noțiunea de prelucrare.
  • stocarea – păstrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;
  • sistem de evidență a datelor cu caracter personal – orice structură organizată de date cu caracter personal, accesibilă potrivit unor criterii determinate, indiferent dacă această structură este organizată în mod centralizat ori descentralizat sau este repartizată după criterii funcționale ori geografice;
  • operator – orice persoana fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, care stabilește scopul și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
  • persoane împuternicite de operator– adică persoana fizică sau juridică, autoritate publică, agenție sau alt organism care prelucrează datele cu caracter personal în numele operatorului;
  • terț – orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, alta decât persoana vizată, operatorul ori persoana împuternicită sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei împuternicite, sunt autorizate să prelucreze date;
  • destinatar – orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, căreia îi sunt dezvăluite date, indiferent dacă este sau nu terț; autoritățile publice cărora li se comunică date în cadrul unei competențe speciale de anchetă nu vor fi considerate destinatari;
  • date anonime – date care, datorită originii sau modalității specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoană identificată sau identificabilă;
  • date de tip „adresă de business” – date care includ numele, funcția, adresa de business, numărul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat al unei organizații, în aceasta calitate. Datele tip „adresă de business” nu intră în categoria datelor cu caracter personal;
  • date statistice – date care au fost obținute ca urmare a prelucrării de către operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane și sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice și/sau de informare, promovare.
  • DPO – responsabilul cu protecția datelor (data protection officer) care are rolul principal de a se asigura de aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.
  • GDPR (General Data Protection Regulation) – este prescurtarea Regulamentului (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Care sunt tipurile de date cu caracter personal pe care IBB Logistics România le prelucrează în legatură cu dumneavoastră

Colectăm anumite date direct de la dumneavoastră, precum informații pe care le introduceți dumneavoastră, date pentru crearea contului de utilizator, nume, adresă de email, număr de telefon. De asemenea, colectăm unele date în mod automat, precum informații despre dispozitivul dumneavoastră și părțile din serviciile noastre cu care interacționați sau vă petreceți timpul utilizându-le.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucram date ale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Putem, de asemenea, să colectam și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web, pentru a vă personaliza experiența online și a va pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Pe site-ul nostru web putem stoca și colecta informații în cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

 

  1. Date pe care ni le furnizați

Putem colecta date diferite de la sau despre dumneavoastră, în funcție de modul în care utilizați serviciile noastre. Atunci când creați un cont și ne utilizați serviciile, colectăm orice date pe care le furnizați direct, inclusiv:

  • Date despre cont

Pentru a utiliza anumite caracteristici  ale website-ului (precum achiziția, închiriere, solicitarea de ofertă), trebuie să creați un cont de utilizator. Când vă creați sau vă actualizați contul, colectăm și stocăm datele pe care le furnizați, precum, numele, adresa dumneavoastră de e-mail, parola, numărul de telefon și vă atribuim un număr unic de identificare. Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri: Pentru executarea serviciilor pe care le doriti de la noi și livrarea produselor comandate.

  • Date despre profil

Datele despre profilul dumneavoastră nu vor putea fi vizualizate în mod public de alte persoane, excepție făcând reprezentanții noștri implicați în procesul de vânzare.

  • Alte date și informații personale

Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: produsul dorit, numele și prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, număr de telefon, datele cardului bancar etc. Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri: Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre.

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de cumpărător, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activitati comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

  • Date despre conturile dumneavoastră pentru alte servicii

Putem obține anumite informații prin conturile dumneavoastră de pe rețelele de socializare sau alte conturi online, dacă acestea sunt conectate la contul dumneavoastră IBB Logistics România. Dacă vă conectați la IBB Logistics România prin intermediul Facebook, al unei alte platforme terțe sau al unui alt serviciu terț, vă cerem permisiunea de a accesa anumite informații despre celălalt cont. De exemplu, în funcție de platformă sau serviciu, putem să colectăm numele, imaginea de profil, numărul de ID al contului, adresa de e-mail pentru conectare, locația, locația fizică a dispozitivelor de acces, sexul, ziua de naștere și lista de prieteni sau contacte ale dumneavoastră. Aceste platforme și servicii ne pun la dispoziție informații prin intermediul API-urilor lor. Informațiile pe care le primim depind de informațiile pe care dumneavoastră (prin intermediul setărilor dumneavoastră de confidențialitate) sau platforma sau serviciul decideți să ni le furnizați. Dacă accesați sau utilizați serviciile noastre prin intermediul unei platforme terțe sau al unui serviciu terț sau dacă faceți clic pe orice linkuri terțe, colectarea, utilizarea și distribuirea datelor dumneavoastră vor fi de asemenea supuse politicilor de confidențialitate și celorlalte acorduri ale respectivului terț.

  • Date colectate pentru marketing

Ne dorim să fiți în permanență informați cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. Astfel, vă putem trimite diverse mesaje (cum ar fi: e-mail/SMS) conținând informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, oferte sau promoții, precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie.

Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate/ adaugate în wishlist/ achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.

Ca și regulă, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi;

Contactarea Operatorului folosind detaliile de contact descrise mai sus.

Concursuri, premii, promoții, chestionare. Este posibil să vă invităm să completați un chestionar sau să participați la o promoție (precum un concurs, concursuri cu premii sau o provocare) fie prin intermediul serviciilor, fie prin intermediul unei platforme terțe. Dacă participați, vom colecta și vom stoca datele pe care le furnizați ca parte din participare, cum ar fi numele, adresa de e-mail, data nașterii sau numărul de telefon. Datele respective sunt supuse prezentei Politici de confidențialitate, cu excepția cazului în care se specifică altfel în regulile oficiale ale promoției sau în altă politică de confidențialitate. Datele colectate vor fi utilizate pentru a administra promoția sau chestionarul, inclusiv pentru anunțarea câștigătorilor și distribuirea recompenselor. Pentru a primi o recompensă, s-ar putea să vi se solicite să ne permiteți să postăm în mod public unele dintre informațiile despre dumneavoastră (de exemplu pe o pagină cu câștigătorii). Atunci când utilizăm o platformă terță pentru a administra un chestionar sau o promoție, se va aplica politica de securitate a terțului.

În plus față de cele de mai sus, vă putem trimite comunicări de marketing utilizând adresa de mail, dacă dvs. nu vă opuneți primirii acestor comunicări. Dacă v-ați răzgândit și nu mai doriți să primiți mesaje de la noi, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

  • Comunicare și asistență

Dacă ne contactați pentru asistență sau pentru a raporta o problemă sau o preocupare (indiferent dacă ați creat sau nu un cont), colectăm și stocăm informațiile dumneavoastră de contact, mesajele și alte date despre dumneavoastră precum numele, adresa de e-mail, locația, sistemul de operare, adresa IP și orice alte date pe care le furnizați sau pe care le colectăm prin mijloace automatizate. Utilizăm aceste date pentru a vă răspunde și pentru a cerceta întrebarea sau preocuparea dumneavoastră, în conformitate cu prezenta Politică de confidențialitate.

  • Date colectate pentru protejarea intereselor noastre legitime

Avem dreptul de a proteja interesele și activitatea comercială și putem prelucra anumite date în acest scop. Cu titlu de exemplu, menționăm:

  • pentru prevenirea și depistarea de fraude, furturi, pierderi, folosirea inadecvată și altele asemenea asupra dispozitivelor, sistemelor și rețelelor informatice, programelor software, bazelor de date, serverelor, e-mailurilor, și în general asupra bunurilor și mijloacelor utilizate de compania noastră;
  • pentru protejarea bunurilor, salariaților, colaboratorilor, partenerilor și a clientilor noștri;
  • pentru asigurarea unei bune și corecte desfășurări a activității noastre (de exemplu pentru identificarea corectă și completă a activității prestate, pentru facturarea serviciilor către client, pentru a preveni pierderea definitiva a datelor);
  • pentru a asigura securitatea și utilizarea conformă a bazelor de date și, în general, a datelor cu caracter personal, prelucrate de Companie pentru sine sau pentru terți;

Temeiul general al acestor prelucrări este interesul nostru legitim de a ne desfășura activitatea comerciala în cele mai bune condiții și de a ne proteja interesele comerciale, asigurându-ne că toate măsurile pe care le luam garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislația aplicabilă în această materie.

Datele enumerate mai sus sunt stocate de către noi și asociate cu contul dumneavoastră.

Ce trebuie să rețineți cu privire la datele prelucrate pe bază de consimțământ

În general datele dumneavoastră nu sunt prelucrate pe bază de consimțământ, ci în baza altor temeiuri descrise mai sus.

În cazurile limitate în care prelucrarea datelor se face pe baza consimțământului dumneavoastră, vă informăm că:

  • Nu sunteti obligati sa ne furnizați datele respective sau să vă dați consimțământul pentru prelucrarea acestora;
  • Lipsa consimțământului nu va afecta relațiile contractuale cu noi derulate în baza unor temeiuri diferite;
  • Lipsa consimțământului nu ne va permite însă să vă oferim informații în timp real despre anumite produse sau servicii de interes pentru dvs, despre oferte speciale sau reduceri practicate;
  • În cazul în care v-ați dat consimțământul, îl putei retrage ulterior, în orice moment, fie prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi, fie printr-o notificare simplă formulată în scris la adresa de e-mail: dataprotection@ibb-logistics.com, sau transmisă la datele de contact ale Societății.
  • Nu trebuie să justificați decizia dumneavoastră;
  • Retragerea consimtământului înseamnă că nu vom mai putea prelucra ulterior respectivele date, folosind ca temei consimțământul. Este posibil însă ca în funcție de circumstanțe, să continuăm a prelucra, în scopuri limitate, datele respective în baza altor temeiuri, de exemplu pentru a ne putea conserva, exercita sau apăra drepturi în instanță, pentru a îndeplini anumite obligații legale sau în alte cazuri similare care sunt în strânsă legatură cu prelucrarea inițială;
  • Vă rugăm, de asemenea, să rețineți că retragerea consimțământului nu va afecta prelucrările efectuate de noi anterior, în baza acestuia, nici prelucrările de date care nu se efectuează în baza consimțământului.

Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont în platforma ibb-logistics.com. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislaia aplicabilaă sau interesele noastre legitime o impun.

De asemenea, putem șterge datele dvs. dacă acest cont ramâne inactiv o perioadă mai lungă de 5 ani de la data ultimei comenzi.

Actualizarea datelor

Ne dorim să prelucrăm date personale care sunt corecte, complete i actualizate. De aceea, în masăura în care datele cu caracter personal se modifică sau dacă observai erori în legatură cu aceste date, vă rugăm să ne anuntați cât de repede pentru a putea actualiza datele respective. De asemenea, puteți actualiza datele dvs. de angajat direct prin intermediul Departamentului de Resurse Umane.

Cui transmitem datele cu caracter personal

Datele cu caracter personal menționate în prezenta Politică pot fi furnizate unor entități afiliate, partenere, unor colaboratori ai Societății sau unor alte entități juridice independente, cum ar fi către:

Având în vedere faptul ca IBB Logistics România face parte dintr-un grup de societăți, putem transmite Datele către societăți aparținând Grupului IBB;

Entități afiliate sau partenere, colaboratori cu care Societatea are încheiate contracte de prestări servicii sau alte tipuri de contracte (ex. distribuitori, furnizori, producători, curieri, bănci/furnizori de servicii de plată, furnizori de servicii de marketing, furnizori de servicii de cercetare de piață, asiguratori, furnizori de servicii IT, etc);

Persoane fizice sau juridice care acționează ca persoane împuternicite pentru Societate, în diverse domenii aferente încheierii, înregistrării sau derulării contractului;

Contabili, auditori, avocați, executori judecătorești și/ sau alți consultanți profesionali externi.

Autorități publice, persoane investite cu putere publică, instituții publice, instanțe relevante, etc. din România sau din străinătate- în caz de control, sau la cererea acestora sau din inițiativa noastră, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Vom încheia cu fiecare din aceștia clauze contractuale impuse de lege care având drept scop asigurarea protecției datelor dumneavoastră personale, inclusiv în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea datelor.

La data prezentei Politici, Societatea noastră nu transferă și nu intenționează să transfere datele dumneavoastră cu caracter personal către entități sau persoane din afara Uniunii Europene.

Furnizorii, partenerii, colaboratorii mentionați în secțiunea de mai sus către care transmitem datele personale sunt persoane/ entități române. Nu putem exclude însă ca aceștia să transmită datele dumneavoastră în alte state, care pot fi membre sau non membre ale Uniunii Europene (de exemplu dacă au serverele localizate în Statele Unite). În clauzele contractuale pe care le vom încheia cu aceștia, vom avea în vedere ca aceste entități/ persoane să își asume existența unor măsuri de securitate și a unor garanții adecvate menite a asigura confidențialitatea și protecția corespunzătoare a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

În cazul în care Compania va efectua transferul datelor cu caracter personal către entități/ persoane din afara Uniunii Europene, ne vom asigura că sunt puse în practică măsuri adecvate de protecție a datelor cu caracter personal, sau vă vom solicita consimțământul pentru efectuarea unor asemenea transferuri, cu informarea dumneavoastră prealabilă asupra riscurilor potențiale aferente. În situații excepționale în care va fi necesar să transferăm date în afara Uniunii Europene, iar condițiile sus menționate nu sunt îndeplinite ne vom asigura că transferul se va realiza exclusiv în cazurile în care legea permite derogari exprese (ex. art. 49 din Regulamentul GDPR).

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Compania IBB Logistics România se angajează să asigure securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Datorită modului prin care datele cu caracter personal sunt transmise pe cale electronică, poate exista riscul de interceptare, pierdere, copiere a informațiilor de către persoane neautorizate, prin folosirea de aparatură sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, Societate va lua toate măsurile și va pune la dispoziție toate fișierele necesare organelor competente abilitate să rezolve acest tip de infracțiune. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Societatea nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale.

Orice accesare a bazei de date cu informații personale a utilizatorilor ibb-logistics.com, inclusiv orice încercare de acces neautorizat, va fi înregistrată într-un fișier de acces. Fișierele de acces vor face posibilă identificarea de către ibb-logistics.com a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fără un motiv legitim, în vederea sesizării organelor competente. Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul ibb-logistics.com, va fi considerată o tentativă de fraudare a site-ului și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au inițiat aceasta acțiune.

Care sunt drepturile dumneavoastră în legatură cu prelucrarea datelor cu caracter personal

Dreptul de acces la date: aveți dreptul de a obține informații în legătură cu prelucrarea sau nu a datelor dumneavoastră cu caracter personal, dreptul de a obține accesul la datele dumneavoastră sau o copie a acestor date pe care le deținem, precum și dreptul de a obține informații cu privire la tipul, prelucrarea și divulgarea de către noi a acestor date, sau cu privire la sursa datelor dvs. cu caracter personal, în cazul în care aceste date nu au fost colectate direct de la dvs.

Dreptul de a solicita informații cu privire la existența oricărei prelucrări automate a datelor dvs. cu caracter personal, inclusiv crearea de profiluri, precum și informații privind logica utilizată și importantă și consecințele preconizate ale unei astfel de prelucrări asupra dumneavoastră; în acest caz, dacă prelucrarea este efectuată prin mijloace automate aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale.

Dreptul la rectificarea datelor: aveți dreptul de a obține rectificarea datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm, care sunt inexacte; în funcție de scopurile în care sunt prelucrate datele, aveți dreptul de a obține completarea datelor care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea de declarații suplimentare.

Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): aveți dreptul de a obține de la noi ștergerea datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm, în cazurile prevăzute de lege.

Dreptul la restricționarea prelucrării datelor: aveți dreptul de obține de la noi restrictionarea prelucrării datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm, la anumite date și scopuri limitate, potrivit legii (de exemplu atunci când prelucrarea este ilegală, și vă opuneți ștergerii datelor, dar solicitați în schimb restricționarea utilizării lor).

Dreptul de a vă opune prelucrării: aveți dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor dumneavoastră de către noi sau în numele nostru, în cazurile și în limitele prevăzute de lege; în anumite situații permise de lege, vom putea continua prelucrarea datelor dumneavoastră și după exercitarea acestui drept.

Dreptul la portabilitatea datelor: aveți dreptul ca, în situațiile prevăzute de lege (de exemplu, prelucrare întemeiată pe consimțământ, pe contract sau prin mijloace automate) să obtineți transferul către un alt operator al datelor dumneavoastră pe care le prelucrăm sau le controlăm.

Dreptul de a vă retrage consimțământul în orice moment: în situațiile în care prelucrăm datele dumneavoastră în temeiul consimțământului dumneavoastră, aveți dreptul de a vă retrage consimțământul; puteți face aceasta în orice moment, cel puțin la fel de ușor cum ne-ați acordat inițial consimțământul; retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrării datelor dumneavoastră pe care am realizat-o înainte de retragere.

Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere: aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră de către noi sau în numele nostru. Autoritatea de supraveghere din România este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi sau pentru a adresa orice întrebare sau nelămurire cu privire la oricare dintre aceste drepturi, vă rugam sa ne contactati, folosind urmatoarele date de contact:

Adresa: Soseaua de Centura, 48A, Pantelimon, Ilfov

Tel.:  +40 312 255 010

Fax:   +40 312 255 299

E-mail: dataprotection@ibb-logistics.com

Avem convingerea ca nu veți exercita aceste drepturi în mod nerezonabil, excesiv sau altfel abuziv.

În cazul în care nu sunteți mulțumit de modul în care am solutionat sau am raspuns la o cerere sau o plângere a dumneavoastră sau considerați ca prelucrarea este făcută cu încălcarea legislației aplicabile, puteți formula o plângere la autoritatea de supraveghere a datelor din România: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).